Δ. Καζάκης

Η επιστολή μεταφέρεται κατά λέξη. Δίχως βεβαίως την υπογραφή:

Ένας πυροσβέστης το Σάββατο το βράδυ στο Δημαρχείο της Ραφήνας-Πικερμίου που έσωσε καιόμενη Ιρλανδή τουρίστρια, η οποία κατάφερε να επιζήσει σε αντίθεση με το σύζυγό της, ο οποίος κάηκε [είχαν έλθει για μήνα του μέλιτος], μου είπε ότι ήλθαν και τον βρήκαν Ιρλανδοί δημοσιογράφοι μετά από εντολή της πρεσβείας τους για να τον ευχαριστήσουν.

Οι άνθρωποι είχαν λάβει email από την πρεσβεία τους να φύγουν από το Μάτι γύρω στις 15:30, αλλά δεν το είδαν διότι ήταν για φαγητό. Η γυναίκα είναι στον Ευαγγελισμό και ακόμη δεν ξέρει ότι ο άνδρας της είναι νεκρός. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ξένες πρεσβείες [και η Αμερικανική φυσικά] έδωσαν εντολή με email στους δικούς τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή από τη Ραφήνα ως το Μαραθώνα στο χρονικό διάστημα 14:00 με 15:00, ενώ στο διάστημα 15:00 με 16:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, το Λύρειο ίδρυμα και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης και του Ματιού, αλλά η Δούρου και ο Τσίπρας έκριναν ότι θα προκληθεί πανικός και δεν υπήρχε λόγος να εκκενωθεί το Μάτι. Εκτίμησαν ότι η φωτιά με 11 μποφόρ και δυτικό άνεμο δεν θα διασχίσει την Λεωφόρο Μαραθώνος [που είναι αντιπυρική ζώνη γεμάτη πεύκα και στις δύο γωνίες του δρόμου!!!] και γι αυτό ουσιαστικά πειθάρχησε η Πυροσβεστική στην εντολή της μη εκκένωσης της Πολιτείας.

Ο Δήμος Μαραθώνα ήταν αλλού, ενώ ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου κύριος Μπουρνούς φαίνεται να εισηγήθηκε την εντολή εκκένωσης, αλλά τον »συγκράτησε» η Περιφέρεια Αττικής και δεν είχε το πολιτικό σθένος να αψηφήσει την άρνηση της Περιφέρειας. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η Ελληνική ξεπουλημένη Πολιτεία ουσιαστικά συνέβαλε στην απονέκρωση και τον αποσυντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συντονίσουν ένα σχέδιο εκκένωσης.

Είναι λυπηρό και αυτή η κυβέρνηση να έχει ξεπουλήσει τη χώρα και να μην διδάσκεται από άλλα κράτη και τις πρεσβείες τους [ακόμη και από τα κράτη που κερδοσκοπούν από την κρίση στην Ελλάδα και αναβαθμίζουν το ρόλο τους και την ισχύ τους στην ευρύτερη περιοχή]. Είναι θέμα κοινής λογικής και όχι μόνο συμφερόντων που δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν αυτό που έκαναν οι καλόγριες στο Λύρειο Ίδρυμα, οι εγκαταστάσεις του στρατού και οι κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Το γεγονός ότι δεν υποβάλουν παραίτηση μου δείχνει ότι εκτός από αδίστακτοι έχουν και γερές πλάτες. Αν είχαν πεθάνει Αμερικάνοι Πολίτες είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας θα είχε πέσει Τρίτη πρωί και θα υπήρχε ήδη υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές!

Δεν είναι μόνο αδίστακτοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Είναι Ψεύτες και Απατεώνες του χειρίστου είδους!

Αφελές ερώτημα από έναν ανόητο και γραφικό σαν κι εμένα: Το ΕΠΑΜ κι εγώ προσωπικά ως Δημήτρης Καζάκης έχουμε λάβει δεκάδες ανάλογες καταγγελίες. Ποιος είναι εκείνος ο φορέας που ενδιαφέρεται να συλλέξει όλο αυτό το υλικό των καταγγελιών, ώστε να διασταυρώσει όσα κατατίθενται;

Φυσιολογικά θα πρέπει να ήταν οι ανακριτικές αρχές της εισαγγελίας και της αστυνομίας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα ούτε που έχει ενδιαφερθεί κανένας να συγκεντρώσει τις επώνυμες καταγγελίες. Ούτε η εισαγγελία, ούτε η αστυνομία. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στις δικαστικές αρχές αυτές οι καταγγελίες, είναι η κατάθεση μήνυσης από τον ίδιο τον πολίτη. Μόνο που – όποιος έχει εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες – η κατάθεση μήνυσης από πολίτες δίνει την διακριτική ευκαιρία στον εισαγγελέα να την βάλει με άνεση στο αρχείο.

Να γιατί δεν έχουν στηθεί – όπως θα έκανε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα – ειδικά ανακριτικά κέντρα τόσο από την πυροσβεστική, όσο και από την αστυνομία, ώστε να κληθούν ελεύθερα να καταθέτουν μαρτυρίες και καταγγελίες οι ίδιοι οι πολίτες. Μόνο έτσι μπορούν να συγκεντρωθούν και να διασταυρωθούν στοιχεία για τις συνθήκες της καταστροφής. Χωρίς υποχρεωτικά να χρειάζεται κατάθεση μήνυσης ο ίδιος ο πολίτης.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν ευνομούμενη πολιτεία κι όχι κατοχικό κράτος με κυβερνήσεις δοσίλογων.

Δημήτρης Καζάκης

Γράψτε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα 5 Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ.

1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.

2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.

3. Έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε.

4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).

5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικού παρελθόντος.

 

Διαβάστε περισσότερα

503