Περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Καζάκη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο του Τομέα Συνδικαλιστικού Γιώργο Γεωργή, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2017.

Το κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ., παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις – ομιλίες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, στις οποίες δόθηκε έμφαση στις επιπτώσεις και τις παράπλευρες απώλειες που έχει το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά και στην επικείμενη δημιουργία χώρου τοξικών αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην Πτολεμαΐδα.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου οι κ.κ. Καζάκης και Γεωργής μίλησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στη Νομαρχία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί με θέμα «Ε.ΠΑ.Μ., η νέα δύναμη που έχει τη λύση». Ο κ. Καζάκης τόνισε πως «με το εθνικό μας νόμισμα θα έχουμε την ανεξαρτησία μας και θα μπορούμε να αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά και θα μπορούμε να ανοικοδομήσουμε αυτή τη χώρα. Θα διασφαλίσουμε επιτέλους μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους, και θα χρηματοδοτηθεί η αγροτική μας παραγωγή ποιοτικότερα και αποτελεσματικότερα».

Εξ’ άλλου, το κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ. στο πλαίσιο της περιοδείας, επισκέφθηκε και την Καστοριά όπου είχε συναντήσεις και συνομιλίες με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, επίκεντρο των οποίων ήταν το μείζον κοινωνικό ζήτημα της ανεργίας, που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν εισπράττει τέλη διέλευσης από τον αγωγό ΤΑΡ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Και κατά συνέπεια λόγω χρησικτησίας σε μερικά χρόνια θα περάσουν στην κυριαρχία της εταιρείας».

Αυτό τόνισε ο κ. Καζάκης κατά την επίσκεψη στην Καστοριά υπογραμμίζοντας ότι «την ασφάλεια του αγωγού την έχει αναλάβει πλέον το ΝΑΤΟ με στρατεύματα από την Αλβανία και την Τουρκία που πρόσφατα διέσχισαν την Εγνατία για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις της Συμμαχίας στη Ρουμανία».

Ειδικότερα, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος, ενώ στη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων, ο κ. Καζάκης παρουσίασε τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ., τις οποίες οφείλει να υλοποιήσει μια Δημοκρατική Πατριωτική κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα ν’ απαλλαγεί οριστικά κι αμετάκλητα από το καθεστώς οικονομικής υποτέλειας και κατοχής που της έχει επιβληθεί αλλά και να απεγκλωβιστεί άμεσα από τα δεσμά του ευρωσυστήματος και της Ε.Ε.

Πρόγραμμα περιοδείας

► Παρασκευή 9 Ιουνίου, Κοζάνη
• Ώρα 11:00 – Επίσκεψη στα ορυχεία της Δ.Ε.Η.
• Ώρα 12:00 – Συνάντηση με εργαζομένους της Δ.Ε.Η.
• Ώρα 19:00 – Ομιλία στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Νομαρχία

► Σάββατο 10 Ιουνίου, Πτολεμαΐδα
• Ώρα 19: 30 – Ομιλία στο Cafe Spleandor της Πτολεμαΐδας

► Κυριακή 11 Ιουνίου Καστοριά
• Ώρα 11.00 – Ανοικτή συζήτηση με μέλη και φίλους στο «Στέκι της Παρέας» στην Καστοριά.

https://www.epamhellas.gr/
https://www.facebook.com/metopo/
https://twitter.com/epamhellas/
https://dimitriskazakis.blogspot.com/
https://e-roi.gr/
https://www.seisaxthia-epam.blogspot.gr/
https://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
https://www.anapoda.news/

Γράψτε σχόλιο

Τα 5 Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ.

1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.

2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.

3. Έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε.

4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).

5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικού παρελθόντος.

 

Διαβάστε περισσότερα

492