Μια πρωτοβουλία ακτιβιστών με εντελώς ειρηνικό και συμβολικό χαρακτήρα είχε άσχημη εξέλιξη σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται March to Athens και είναι μια πορεία νέων ανθρώπων. Τα παιδιά του March to Athens, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Βέλγοι και Έλληνες ακτιβιστές, κοιμήθηκαν χθες στην Πλατεία Συντάγματος, όπως και τις δύο προηγούμενες βραδιές, χωρίς σκηνές, με υπνόσακους και κουβέρτες.

Στις 3:00 το πρωί, με προτροπή του δημάρχου Γ. Καμίνη, η αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει, αλλά τελικά αποχώρησε και τους άφησε ήσυχους.

Το πρωί κατά τις 8:00, τους ζητήθηκε ξανά να απομακρυνθούν από την Πλατεία, και όταν αυτοί αρνήθηκαν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, δεδομένου ότι επρόκειτο για μια ολιγομελή, ειρηνική ομάδα ανθρώπων ξαπλωμένη στο έδαφος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και περνούν από αυτόφωρο στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων. Κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος και αντίσταση κατά της Αρχής.

Η διοργάνωση ετοιμάζει συναυλία στο Σύνταγμα απόψε, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για κάλυψη δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων.

Η είδηση ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

 

Την ώρα της προσαγωγής

The YouTube ID of w1H2aDRadKo is invalid.

 

Δηλώσεις των δικηγόρων

The YouTube ID of m4iSqh66bMU is invalid.

 

Ενημέρωση 18:00
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 23 Μαΐου, καθώς, λόγω επαγγελματικού κολλήματος δεν παρουσιάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν χθες το πρωί στο Σύνταγμα.

The YouTube ID of NHBQRqLXjIg is invalid.

Γράψτε σχόλιο

Τα 5 Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ.

1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.

2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.

3. Έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε.

4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).

5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικού παρελθόντος.

 

Διαβάστε περισσότερα

492